Haven

Køl ned med en swimmingpool i haven

single-image

Varmen skyller ind over Danmark i et omfang, der sjældent er set før. Mange valfarter til landets strande og friluftsbassiner i håbet om at blive kølet lidt ned og samtidig nyde den sjov og leg, som vandaktiviteter kan tilbyde. Hvis du investerer i en swimmingpool, kan vandaktiviteterne imidlertid findes lige udenfor døren. Foruden at tage sig godt ud i haven, og desuden være en væsentlig økonomisk investering i boligen, kan en pool garantere dig og din familie mange års glæde fremover. Det er værd at nævne, at installationen ganske vist kan være omfattende, men belønningen vil dog helt sikkert være det værd.

Før du starter

En swimmingpool i haven eller i sommerhuset er noget de fleste har drømt om siden barnsben. Det lyder uden tvivl skønt, men før du kaster dig ud i at anlægge en pool, bør du i første omgang kaste et blik på de få juridiske retningslinjer, der findes i forbindelse med swimmingpools. Der skal bl.a. være en minimumsafstand på 2,5 m. til skel i byområder – i sommerhusområder er afstanden 5 m. Før du starter projektet, skal du også konsultere kommunen omkring ledninger (el, kloak og telefonledninger), så du ikke graver disse op. I værste fald kan kommunen også have en lokalplan, som forbyder anlæggelse af swimmingpools. Poolen vil som oftest være dækket af din husstandsforsikring, men du bør alligevel tjekke op og også sørge for, at dit forsikringsselskab ved besked omkring projektet.

Når poolen skal udtænkes

Når forarbejdet er på plads, kan du begynde designarbejdet, og her er det vigtigt at tænke over en række forskellige forhold, som bl.a. form, dybde, plads og materialevalg. Poolens form er primært et æstetisk valg, hvilket bør foretages ud fra husets arkitektur og de omkringliggende omgivelser. Ift. størrelse skal du overveje, hvorvidt poolen skal bruges til leg, eller om du også skal bruge den til svømning. I så fald skal den gerne være omkring 10 m lang. Hvis du ikke har til hensigt at lave hovedspring, kan en dybde på omkring 120-140 cm klare både leg og svømning. Materialerne kommer med hver deres fordele og i meget forskellige prislejer, hvor stål, træ, glasfiber og beton er de mest anvendte former. Igen er det et valg ud fra smag og budget. Mangler du evt. et tilskud til anlæggelsen af en pool, kan du klikke her og se en oversigt over fornuftige online-lån.